Milyen gyógygombát használjon különböző betegségekre?

Melyek a legjobb gyógygombák a különböző betegségek esetén?

A legjobb gyógygombák a rák kezelésére

A következő gombák mind remek rák-ellenes összetevőket tartalmaznak.

- Shiitake

- Reishi

- Maitake

- Lepketapló gomba

Ha a tumornövekedést akarja megakadályozni, akkor érdemes olyan készítményeket beszerezni, melyek több különféle gyógygombából készültek, tartalmazzák a rák-ellenes hatóanyagokat, így a természet által kínált leghatásosabb gyógymódot választja.

A legjobb gombák az immunrendszer erősítésére

Majdnem minden gomba tartalmaz olyan összetevőket, melyek erősítik az immunrendszert. 

A leghatásosabb gombák erre a feladatra:

Maitake

Cordyceps (hernyógomba)

Shiitake

Reishi

Lepketapló gomba

A legjobb gyógygombák szorongás ellen

Még nem végeztek a világon gombákkal szorongással kapcsolatos tanulmányokat, bár rengeteg ember szerint a Reishi-nek szorongásgátló hatása van.

A legjobb gyógygombák az energiaszint fokozására

Cordyceps (hernyógomba)

Reishi 

Ezek a gombák segíthetnek a krónikus fáradtság-szindróma legyőzésében, illetve rengeteg sportoló fogyasztja ezeket a gyógygombákat, hogy gyorsabb, robbanékonyabb izomzatot építsenek fel. Emellett segít enyhíteni az edzéssel járó mellékhatásokat, mint a görcsölés, vagy a hányinger.

A legjobb gyógygombák a pajzsmirigyre

Minden gomba valamilyen szinten segíti a pajzsmirigy működését, de a leghatásosabb gyógygombák erre a célra: a shiitake és a cordyceps.

Candida-fertőzés

A candida egyfajta gombás fertőzés, melyet bizonyos élesztőgombák okoznak. Sok gombának van gombaellenes hatása, amit a természetben más gombák elleni versenyben használnak. A candida fertőzés ellen a reishi gomba a leghatásosabb.

Hogyan fogyassza a gyógygombákat?

Ugyanúgy, mint bármely táplálék kiegészítő, vagy gyógyszer szedése előtt fontos, hogy konzultáljon orvosával, ugyanúgy fontos, hogy ezt tegye, mielőtt elkezd gyógygombákat fogyasztani. Ugyanis, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk ezeket, kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel.

Fontos, hogy ne fogyasszon olyan gombát, melyet a természetben szedett, mert könnyen lehet, hogy kezdő gombászként összetéveszti egy mérges gombával, melynek elfogyasztása súlyos következményekkel, akár halállal is járhat. 

Tehát fontos, hogy megbízható helyről szerezze be ezeket a gyógygombákat, vagy egy profi gombásszal vizsgáltassa át, hogy meggyőződjön arról, hogy ehető.

Gyógygombák elkészítése

Bizonyos gyógygombák finomak, és könnyen főzhetőek, mint például a laskagomba, a shiitake, az oroszlánsörény gomba, vagy a maitake. 

Más gyógygombák viszont, mint a lepketapló gomba, vagy a reishi, túl erős, akár keserű ízzel rendelkeznek, ezért inkább levesekben, teákban, por formájában, vagy oldatokban ajánlott a fogyasztásuk.

Ha teát kíván készíteni ezekből a gyógygombákból, vízben kell forralni őket 1 óráig, vagy akár több ideig, majd készen is állnak a fogyasztásra.

Az olyan gyógygombákat, melyek nagyon erős ízük miatt nem fogyaszthatók, azokat vagy kapszula vagy oldatok formájában érdemes beszerezni.

Gyógygomba por - vagy kapszula fogyasztása

A gyógygomba porokat és kapszulákat kétféleképpen készítik. 

1. A teljes gombát kiszárítják, majd őrlik.

2. Egy folyékony koncentrátumot nyernek ki a gombából, melyet ezután kiszárítanak és porrá őrölnek (ez a koncentrátum 4-15-ször erősebb hatóanyagtartalommal rendelkezik)

Gyógygomba kivonatok és tinktúrák fogyasztása

A gyógygomba tinktúra egy folyékony, gombából kinyert kivonat, melyet alkoholban tartósítanak.

Mennyi ideig érdemes gyógygombákat fogyasztani?

A gyógygombák hatásait csak több hét folyamatos fogyasztás után veheti észre, ne számítson arra, hogy 1-2 adag elfogyasztása után már kifejti hatását.

Tehát napi 1 adagot érdemes fogyasztani néhány hétig, hónapig , de utána fontos, hogy 6 hét szünetet tartson.

Mikor gyógygombákat fogyaszt, érdemes C vitamint bevinni mellette, ugyanis a tanulmányok azt mutatják, hogy a C vitamin fogyasztása elősegíti a poliszacharidok felszívódását. Szóval érdemes bevennie egy C vitamin tablettát, vagy egyen meg egy narancsot a gyógygombák fogyasztásakor.

Melyek a legjobb gyógygomba alapú táplálék kiegészítők? 

A gombák felszívhatják a táptalajból a szennyező anyagokat, kiváltképp a nehézfémeket, tehát a táptalaj ahol nőnek ugyanolyan fontos, mint a levegő tisztasága.

Ennél az oknál fogva fontos, hogy megbízható termelőktől szerezzük be a gombákat.

Keressen magának egy jó gombászt az országban, és kérjen tőle több információt a gombák elkészítési módjáról és arról, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni. 

Volt olyan eset, hogy a Kínából rendelt gyógygombák magas ólomtartalommal rendelkeztek, ezért érdemes megbízható forrásokból beszerezni ezeket.

A jobb cégek általában leírják pontosan, milyen körülmények  között termesztik a gombákat, hogyan tesztelték őket, valamint az összetevők arányait is fel szokták tüntetni.

Innerlight Gyógygombák

Az Innerlight Gyógygomba termékek a legkiválóbb alapanyagokból készülnek, megbízható forrásból származnak és tökéletes arányban tartalmaznak gyógygombákat, C-vitamint és más olyan vegyületeket (pl. polifenolokat), amik elősegítik a legjobb hatás elérését.